Υλικά:
1,5 Πορτοκάλια 1 Ροδάκινο 100γρ. Χυμό ρόδι Κόκκινα σταφύλια Καλαμάκια Οδοντογλυφίδες
Προετοιμασία:
- Πριν φτιάξουμε το κοκτέιλ, ας προετοιμάσουμε το "ποτήρι". Πάνω σε ένα πορτοκαλί ζωγραφίζουμε τα μάτια και το στόμα, και προσεκτικά κόβουμε την φλούδα με μαχαίρι, έτσι ώστε να μην τρυπήσουμε το λευκό στρώμα. Κόβουμε το πάνω μέρος του πορτοκαλιού και μ ένα κουτάλι αφαιρούμε το μέσα. Από την φλούδα ενός άλλου πορτοκαλιού φτιάχνουμε παλάμες και πατούσες. Έχουμε ετοιμάσει τα κομμάτια του "ποτηριού". - Τώρα ξεκινάμε με την προετοιμασία του κοκτέιλ. Στύβουμε χυμό από 1,5-2 πορτοκάλια. Αποφλοιώνουμε το ροδάκινο, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε χυμό ρόδι και χυμό πορτοκαλιού και τα χτυπάμε όλα μαζί. Το κοκτέιλ μας είναι έτοιμο. - Συναρμολογούμε το "ποτήρι" όπως δείχνουν οι φωτογραφίες. Από κόκκινο σταφύλι φτιάχνουμε την κορυφή του καπέλου και δύο μικρά κομμάτια τοποθετούμε στις γωνίες των ματιών. - Κόβουμε καλαμάκια στο μάκρος της οδοντογλυφίδας. Περνάμε την οδοντογλυφίδα μέσα στο καλαμάκι και στερεώνουμε τη μία πλευρά στο "σώμα" του πορτοκαλιού και στην άλλη πλευρά την παλάμη. Από σπαστά καλαμάκια φτιάχνουμε τα πόδια και δεν ξεχνάμε να προσθέσουμε τις πατούσες. Το "ποτήρι" μας είναι έτοιμο. - Βάζουμε το κοκτέιλ μέσα στο "ποτήρι", βάζουμε καλαμάκι και καλύπτουμε με "καπέλο".
PS: Το ποτήρι αυτό μπορεί να "φιλοξενήσει" διάφορα δροσερά ροφήματα, αλκοολούχα και μη. Ότι πρέπει για ένα πάρτι! Καλή όρεξη!
|