Τα μπισκότα σε σχήμα καρδιάς – με κανέλα, τζίντζερ και μέλι – είναι ένα υπέροχο γιορτινό επιδόρπιο για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Και εκτός αυτού, οι γλυκιές καρδιές μπορούν να γίνουν δώρο ή στοιχεία διακόσμησης αν κάνετε σ' αυτά μια τρύπα, περάσετε μια κόκκινη κορδέλα και φτιάξετε μια νόστιμη γιρλάντα.
Υλικά:
6 κουτ. της σούπας μέλι 6 κουτ. της σούπας ζάχαρη 200 γρ. βούτυρο 0,5 κουτ. του γλυκού σόδα 3 - 3,5 φλιτζάνια αλεύρι 1 κουτ. της σούπας κανέλα 1 κουτ. της σούπας τζίντζερ 0,5 κουτ. του γλυκού κάρδαμο
Προετοιμασία:
1. Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε μέλι, ζάχαρη, μπαχαρικά και τα ανακατεύουμε. 2. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Ανακατεύοντας συνεχώς περιμένουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει το μείγμα. Ύστερα, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. 3. Όσο είναι ακόμα ζεστό το μείγμα, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. 4. Φτιάχνουμε τη ζύμη. Πάνω στο τραπέζι ρίχνουμε βουναλάκι από κοσκινισμένο αλεύρι, προσθέτουμε σόδα. Στο κέντρο του “βουνού” ρίχνουμε το μείγμα από μέλι αφού αυτό έχει ελαφρώς κρυώσει. Ζυμώνουμε με τα χέρια. 5. Ανοίγουμε την ελαφρώς ζεστή ζύμη με τον πλάστη. Το πάχος να είναι περίπου 1 εκατοστό. Χρησιμοποιώντας φόρμες κάνουμε καρδιές, λουλούδια, αρκουδάκια κι ότι άλλα σχέδια θέλετε. Ακόμα κι αν δεν έχετε φόρμες μπορείτε να φτιάξετε προσεκτικά καρδιές με τη βοήθεια μαχαιριού. 6. Αν σκοπεύετε μετά να κρεμάσετε τα μπισκότα σας ή απλά να τα στολίσετε με μια κορδέλα, κάντε τρυπούλες χρησιμοποιώντας καλαμάκι του φραπέ. 7. Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και τα αφήνουμε έτσι για 20 λεπτά. 8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε το ταψί μέσα για 10 λεπτά. Ακόμα κι αν σας φαίνεται ότι τα μπισκότα δεν ρόδισαν αρκετά, μην τα κρατήσετε παραπάνω αλλιώς θα γίνουν πολύ σκληρά.
Καλή όρεξη!!! Photo: Monahova Vera wday
|