Συστατικά: 1 ποτήρι - Ρύζι 1 κονσέρβα - Τόνος κονσέρβας σε λάδι 150 γρ. - Ελιές χωρίς κουκούτσι 2 - Πιπεριές γλυκιές 2 - Ντομάτες 3 - Αγγουράκια τουρσί 1 κουτ. σούπας - Ελαιόλαδο Χυμός λεμονιού Αλάτι Πιπέρι (Καλαμπόκι κονσέρβας προαιρετικά) Προετοιμασία: Βράζουμε το ρύζι. Αδειάζουμε το νερό. Περιμένουμε λίγο να κρυώσει. Εν το μεταξύ κόβουμε σε μικρά κομματάκια τις ελιές και τις προσθέτουμε στο ρύζι. Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες, σε μικρά κομματάκια τις ντομάτες και σε κυκλάκια τα αγγουράκια. Τα προσθέτουμε όλα αυτά στο ρύζι. Από πάνω ρίχνουμε τον τόνο τον οποίο προηγουμένως έχουμε διαλύσει. (Προαιρετικά: προσθέτουμε καλαμπόκι.) Προσθέτουμε ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, πιπέρι και αλάτι όσο μας αρέσει. Εάν θέλετε μπορείτε να διακοσμήσετε τη σαλάτα με διάφορα χορταρικά και φετούλες λεμονιού.
|