Συστατικά: Μαρούλι - 100 γρ. Αγγούρι - 1 Πράσινα κρεμμύδια - 20 γρ. Πιπεριές πράσινες γλυκιές - 2 Αυγό βρασμένο - 1 Σκόρδο - 1 σκελίδα Ξύδι (3%) - 1/2 κουτ. σούπας Ελαιόλαδο - 2 κουτ. σούπας Μαύρο πιπέρι Αλάτι Προετοιμασία: Κόβουμε σε "λωρίδες" το μαρούλι, το αγγούρι και τις πιπεριές. Λιώστε την σκελίδα σκόρδου ενώ το πράσινο κρεμμύδι κόψτε σε ροδέλες. Ανακατεύουμε μαζί το ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Τώρα βάζουμε όλα τα κομμένα λαχανικά σε ένα μπολ και ρίχνουμε από πάνω τη μάζα που φτιάξαμε πριν λίγο. Πριν το σερβίρισμα κόψτε το βρασμένο αυγό και διακοσμήστε με αυτό τη σαλάτα.
|