Συστατικά: Μήλα Σταφίδες Καρύδια Μέλι Κανέλα Προετοιμασία: Παίρνετε ολόκληρα τα μήλα και από τη μεριά όπου βρίσκεται το στέλεχος κάνετε τρύπα και απομακρύνετε τους σπόρους σχηματίζοντας "μήλο-ποτηράκι" (κάτι σαν τις γεμιστές πιπεριές). Φτιάχνετε μείγμα από σταφίδες, θρυμματισμένα καρύδια, κανέλα και μέλι. Συμπληρώνετε το εσωτερικό των "μήλο-ποτηριών" με το μείγμα που φτιάξατε νωρίτερα. Ρίχνετε λίγο νερό σ' ένα ταψί και τοποθετείτε εκεί τα γεμιστά μήλα. Ψήνετε στο φούρνο σε θερμοκρασία 150-180 βαθμούς, προσέχοντας να μην καούν τα μήλα, αλλά να ψηθούν.
|