Συστατικά: Lime ή λεμόνι - 4 τεμ. Ζελατίνη - 10 gr Ζάχαρη - 2 κουτ. σούπας Χυμό μάνγκο - 350 gr Ροδάκινο - 1 τεμ. Ακτινίδια - 1 ή 2 τεμ. Παγωτό με γεύση ροδάκινο - 300 gг Ινδοκάρυδο ή τρούφα Προετοιμασία: - Πλένουμε με ζεστό νερό τα πράσινα λεμόνια (lime) και τα ακτινίδια. Παίρνουμε ένα λάιμ και τρίβουμε τη φλούδα του στον πιο ψιλό τρίφτη μέχρι να μαζευτεί 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φλούδα. - Κόβουμε 2 πράσινα λεμόνια στη μέση και τα στύβουμε. Τα υπόλοιπα λεμόνια τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες και βγάζουμε τυχόν κουκούτσια. - Βάζουμε τη ζελατίνη μέσα σε 100 γραμμάρια κρύο νερό για περίπου 30 λεπτά, δηλαδή μέχρι οι κόκκοι να γίνουν διαφανείς. Ύστερα αδειάζουμε τους κόκκους πάνω σε πολύ λεπτό σουρωτήρι, έτσι ώστε να φύγει όλο το νερό. - Αναμιγνύουμε το χυμό πράσινων λεμονιών που στύψαμε προηγουμένως με χυμό μάνγκο, ζάχαρη και τριμμένη φλούδα. Τα βράζουμε, προσθέτουμε ζελατίνη και ξαναζεσταίνουμε το μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς, χωρίς όμως να βράσει, μέχρι ότου να διαλυθεί εντελώς η ζελατίνη. - Προσθέτουμε ροδέλες πράσινου λεμονιού. Βάζουμε το ζελέ σε γυάλινα βαζάκια και το αφήνουμε να κρυώσει για 3 ώρες. - Πλένουμε καλά τα ροδάκινα, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και τα τεμαχίζουμε σε ομοιόμορφες φέτες. - Καθώς σερβίρουμε ζελέ, το διακοσμούμε με μπάλες παγωτού, κομματάκια ροδάκινου, ακτινίδιου και ρίχνουμε από πάνω λίγο ινδοκάρυδο ή τρούφα σοκολάτας.
|