Υλικά:
Βούτυρο 100 γραμμάρια Ζάχαρη 150 γραμμάρια Αυγά 2 τεμ. Μπέικιν πάουντερ 5 γραμμάρια Αλεύρι σίτου 120 γραμμάρια Ψίχα καρυδιού 100 γραμμάρια Γάλα 125 γραμμάρια
Προετοιμασία:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Ταυτόχρονα, λιώνουμε το βούτυρο, το αφήνουμε να κρυώσει και το προσθέτουμε στα χτυπημένα αυγά. Ενώνουμε τα καρύδια, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Το προκύπτον μίγμα εναλλάξ με το γάλα, προσθέτουμε στα χτυπημένα αυγά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε την ζύμη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετούμε το ταψί μέσα. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Ύστερα, αφού κρυώσει η καρυδόπιτα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και στολίζουμε με καρύδια. Αυτό είναι όλο. Καλή όρεξη!
|