Συστατικά: 1 φλιτζάνι γάλα 1 ποτήρι ανθρακούχο νερό (σόδα) 1 κούπα αλεύρι σίτου 3 αυγά 1 κουτ. σούπας ζάχαρη 1 φλιτζάνι μαρμελάδα 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη Βανίλια, αλάτι Σιρόπι φρούτων (προαιρετικά) Προετοιμασία: 1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με ανθρακούχο νερό (αν θέλετε μπορείτε να πάρετε μεταλλικό νερό), γάλα, ζάχαρη και αλάτι. Προσθέτουμε αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφη μάζα. 2. Θερμαίνουμε πολύ καλά ένα τηγάνι και ψήνουμε τις τηγανίτες. 3. Όταν ετοιμαστούν τις αλείφουμε με μαρμελάδα και τις τυλίγουμε σε ρολά ή τις διπλώνουμε τέσσερις φορές. Πριν το σερβίρισμα πασπαλίζουμε τις τηγανίτες με ζάχαρη άχνη ή ρίχνουμε από πάνω σιρόπι φρούτων.
wmj.ru
|