Υλικά:
Κρεμμύδι 1 τεμ. Ηλιέλαιο 40ml Πάπρικα 3 κουτ. του γλυκού Κύμινο 1 κουτ. του γλυκού Χοιρινό 1 κιλό Αλάτι 1 κουτ. του γλυκού Κόκκινες ντομάτες 250γρ Σμετάνα (ή κρέμα γάλακτος) 150γρ Αλεύρι καλαμποκιού 10γρ
Προετοιμασία:
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτά ημιδακτύλια και τα σοτάρουμε σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο, όπου και θα συνεχίσουμε να μαγειρεύουμε το γκούλας. Τα μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανές. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και μαγειρεύουμε για ένα δίλεπτο ακόμα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, ώστε η πάπρικα να αναμειχθεί πολύ καλά με το λάδι. Παίρνουμε το κρέας, αφαιρούμε περίσσιο λίπος και το κόβουμε σε κύβους περίπου 3 εκατοστών. Το ρίχνουμε στα κρεμμύδια. Το τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε νερό, τόσο ώστε να καλυφτεί το κρέας, αλατίζουμε και το αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα υλικά να μαγειρεύονται κάτω από μισάνοιχτο καπάκι για περίπου μια ώρα ή και περισσότερο. Το κρέας πρέπει να μαλακώσει. Ενώ μαγειρεύεται το κρέας, ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε σε μικρούς κύβους και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα, περίπου μισή ώρα πριν μαγειρευτεί το κρέας. Για να καθαρίσουμε τις ντομάτες, πρέπει να τις βουτήξουμε σε καυτό νερό για 1 λεπτό. Όταν το κρέας είναι έτοιμο, προσθέτουμε το αλεύρι και την σμετάνα. Η ποσότητα του αλευριού μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το πόσο παχύρρευστη θέλουμε να είναι το γκούλας, γι' αυτό και το προσθέτουμε σε μικρές δόσεις. Ανακατεύουμε πολύ καλά, αφήνουμε να πάρει βράση, ελέγχουμε την αλμυρότητα και σερβίρουμε.
vasabi.my1.ru
|