Υλικά: 1 1/2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 μεγάλη πατάτα, καθαρισμένη και ψιλοκομμένη 2 κονσέρβες φασόλια (από 425 gr) χωρίς υγρό 1 λίτρο ζωμό κότας 1 κουτ. του γλυκού φρέσκο θυμάρι 3 κουτ. του γλυκού χυμό λεμονιού 4 φέτες μπέικον Φέτες λεμονιού Προετοιμασία: 1. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το πράσο και το σκόρδο. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 5 λεπτά ή μέχρι το πράσο να γίνει μαλακό. 2. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα φασόλια. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό. 3. Προσθέτουμε το ζωμό. Αυξάνουμε τη θερμοκρασία στο μέγιστο, καλύπτουμε με καπάκι και περιμένουμε να αρχίσει να βράζει. Βράζουμε για 7-10 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν. 4. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε για 10 λεπτά. 5. Βάζουμε τη μισή σούπα στο μπλέντερ και τη χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα. Ύστερα ρίχνουμε τη μάζα πίσω στην κατσαρόλα. 6. Προσθέτουμε θυμάρι και χυμό λεμονιού. Πάλι βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθεί πολύ καλά η σούπα. 7. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε το μπέικον για 2 λεπτά την κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνει τραγανό. Το τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και σπάμε σε μικρά κομμάτια. 8. Βάζουμε την σούπα σε ίσες μερίδες στα μπολ και πασπαλίζουμε με μπέικον. Προσθέτουμε πιπέρι και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.
|