Επιδόρπιο υψηλής αισθητικής και γεύσης!!!
Υλικά:
• 100 γρ. κρέμα γάλακτος • 2 αχλάδια κομμένα σε τέσσερα κομμάτια • 6 κρόκοι αυγών, 600 ml. γάλα • Κόλιανδρο • Κανέλα • Φύλλο κρούστας
Εκτέλεση:
• Ψήνουμε τα φύλλα κρούστας στο φούρνο στους 160ο C, μέχρι να ροδίσουν. • Λιώνουμε 100 γρ. ζάχαρη και προσθέτουμε τα αχλάδια με λίγο νερό και κανέλα και αφήνουμε να μαλακώσουν. • Για να κάνουμε το παγωτό, ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη, τον κόλιανδρο και την κανέλα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να ζεσταθεί. Τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη. • Για τη σάλτσα καραμέλας, λιώνουμε 50 γρ. ζάχαρη, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει. • Για να στήσουμε το επιδόρπιο στο ποτήρι, τοποθετούμε στη βάση το παγωτό, φύλλο κρούστας, τη σάλτσα καραμέλας, φύλλο κρούστας και από πάνω παγωτό. Για ντεκόρ, βάζουμε τα καραμελωμένα αχλάδια.
www.nline.gr
|