Φθινοπωρινή νότα με το σταφύλι να απογειώνει ένα κλασικό φιλέτο!
Υλικά:
· 1 φιλέτο των 220 γρ · Μέλι · Βούτυρο · Ξίδι, άσπρο κρασί · Μερικές ρόγες άσπρου σταφυλιού · Αλάτι, Πιπέρι
Εκτέλεση:
· Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο και το αλευρώνουμε. · Βάζουμε λίγο βούτυρο στο τηγάνι και το σοτάρουμε καλά. · Στραγγίζουμε τα υγρά του τηγανιού σε ένα άλλο τηγάνι και προσθέτουμε λίγο βούτυρο. · Ρίχνουμε στη συνέχεια το μέλι, το ξίδι και τις ρόγες του σταφυλιού. · Το φαγητό είναι έτοιμο όταν ρόγες έχουν μαλακώσει.
Tip:
· Τις ρόγες του σταφυλιού τις πλένουμε καλά, τις στεγνώνουμε και μετά τις προσθέτουμε στο φαγητό για να μην αλλοιωθεί η γεύση τους.
Οινική Πρόταση:
· Ποικιλίες - Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot
Sorbet
|