Υλικά:
3 αυγά 175 γρ. αλεύρι + 10 γρ. για την φόρμα 175 γρ. λάδι + 15 γρ. για την φόρμα 1/2 φακελάκι μαγιά 200 γρ. ζάχαρη 50 γρ. κακάο
Προετοιμασία:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. 2. Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών μέχρι να δημιουργηθεί σφιχτός αφρός. 3. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και τα περνάμε από κόσκινο. 4. Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τους κρόκους αυγών. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι ανακατεύοντας πολύ καλά. Τώρα προσθέτουμε τα χτυπημένα ασπράδια και ανακατεύουμε προσεκτικά προς την ίδια κατεύθυνση συνέχεια. 5. Τη μισή ζύμη αναμιγνύουμε με σκόνη κακάο. 6. Λαδώνουμε την φόρμα του κέικ και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Ρίχνουμε μέσα ένα μέρος λευκής ζύμης, στη συνέχεια ένα μέρος ζύμης κακάο, κι έτσι εναλλάξ μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη (εγώ έφτιαξα 4 "στρώσεις"). 7. Ψήνουμε για 50 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
P.S. Η συγγραφέας συμβουλεύει να κόψουμε το "Μαρμάρινο" κέικ την επόμενη μέρα. Εγώ περίμενα 1,5 ημέρες.
Καλή Όρεξη!
vasabi.my1.ru
|