Συστατικά: 1 αυγό χτυπημένο 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο 1 λίτρο ζωμό κότας 1 ψιλοκομμένη ρίζα τζίντζερ 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας 800 γρ. στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα Αλάτι και μαύρο πιπέρι 1 λίτρο κρύο νερό Πράσινο κρεμμύδι, μαϊντανό για διακόσμηση Προετοιμασία: 1. Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό. Περιμένουμε να αρχίσει να βράζει. 2. Ανακατεύουμε ζωμό κότας, σάλτσα σόγιας, σησαμέλαιο, νερό και κρεμμύδια σε ένα μπολ. Το μίγμα που δημιουργήθηκε ρίχνουμε στην κατσαρόλα. 3. Ρίχνουμε φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το τζίντζερ και τηγανίζουμε για περίπου 10 δευτερόλεπτα. 4. Βάζουμε το τζίντζερ στη σούπα, προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό και βράζουμε για λίγα λεπτά. 5. Σερβίρουμε τη σούπα διακοσμημένη με μαϊντανό.
|