ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα): • 4 σνίτσελ κοτόπουλο • ½ φλιτζάνι μέλι • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα • αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα: • Χυμό ½ λεμονιού • 1 σφηνάκι κονιάκ • 1 σφηνάκι σος σόγιας • ½ ποτήρι κρέμα γάλακτος • 4 μανιτάρια • 1 ξινόμηλο • ½ φλιτζάνι ξανθές σταφίδες • χυμό ½ πορτοκαλιού • 1 πρέζα κάρυ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 1. Σε τηγάνι με λίγο βούτυρο σοτάρουμε τα σνίτσελ και τα αποσύρουμε. 2. Βάζουμε από πάνω το μέλι και τα αμύγδαλα και φουρνίζουμε για 10 λεπτά στους 200οC. 3. Για τη σάλτσα, στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα, το μήλο κομμένο σε κύβους, τις σταφίδες και σοτάρουμε. 4. Φλαμπάρουμε με το κονιάκ, ρίχνουμε το λεμόνι, την σος σόγιας, το πορτοκάλι και το κάρυ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει. 5. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα.
www.nline.gr
|