Υλικά:
Κοτόπουλο 1-1,2 kg 200 γρ. φρέσκα μη καβουρδισμένα αμύγδαλα 2 κουταλιές της σούπας ρύζι 50 γρ. βούτυρο 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από λευκό κρασί Μια πρέζα σαφράν Αλάτι 2 κρόκοι αυγών 2 κουταλιά του γλυκού καλαμποκάλευρο Χυμό από 1 μικρό λεμόνι Για το σερβίρισμα 1 ρόδι
Προετοιμασία:
Βάζουμε ολόκληρο το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε 8-9 φλιτζάνια κρύο νερό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, αφαιρούμε τον αφρό που δημιουργείται, αλατίζουμε και το αφήνουμε να βράζει σε χαμηλή φωτιά για 1,5-2 ώρες. Ξεπλένουμε το ρύζι. Το σαφράν εμποτίζουμε με ξύδι. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το ζωμό και το κομματιάζουμε. Σουρώνουμε σε μια καθαρή κατσαρόλα 6 φλιτζάνια ζωμό. Περιμένουμε ν' αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε ρύζι και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Όσο βράζει το ρύζι, περιχύνουμε με βραστό νερό τα αμύγδαλα, τα καθαρίζουμε, τα στεγνώνουμε και τα μετατρέπουμε σε "αλεύρι". Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και τηγανίζουμε την σκόνη αμύγδαλου μέχρι να πάρει ροζ χρώμα, χωρίς όμως να καεί. Ύστερα την προσθέτουμε στην κατσαρόλα και βράζουμε για άλλα 15 λεπτά. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών μαζί με το χυμό λεμονιού και καλαμποκάλευρο, προσθέτουμε μια-δυο κουταλιές ζωμό κοτόπουλου, ανακατεύουμε, και ρίχνουμε το μείγμα αργά μέσα στην σούπα, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το σαφράν, μαζί με τα υγρά. Αφήνουμε την κατσαρόλα για 20 δευτερόλεπτα πάνω στην φωτιά και μετά την αφαιρούμε. Σερβίρισμα: Βάζουμε κομματάκια κοτόπουλου στα πιάτα και από πάνω ρίχνουμε τη σούπα. Σερβίρουμε το πιάτο πολύ ζεστό και γαρνίρουμε με σπόρους ροδιού.
igra-so-vkusom.livejournal.com
|