Υλικά:
Βοδινό κρέας: περίπου 500 γρ. με κόκαλο Νερό: 2 λίτρα Πατάτες: 3-4 Μελιτζάνες: 2 (μεσαίες) ή 1 μεγάλη Κρεμμύδια: 1-2 Ντομάτες: 2-3 Σκόρδο: 3-5 σκελίδες Ηλιέλαιο, αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία:
1. Βράζουμε βόειο ζωμό. Ύστερα βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε πίσω. 2. Προσθέτουμε πατάτες κομμένες σε κύβους και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν. 3. Παράλληλα τηγανίζουμε σε λίγο βούτυρο μελιτζάνας κομμένες σε κύβους και το κρεμμύδι χοντροκομμένο και τα ρίχνουμε όλα στην κατσαρόλα. 4. Προσθέτουμε ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους ντομάτες. Ρίχνουμε πιπέρι και αλάτι. 5. Τα αφήνουμε στη φωτιά για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο σκόρδο. 6. Αφήνουμε την σούπα να κάτσει στο σβησμένο μάτι και το φαγητό μας είναι έτοιμο. 7. Στο σερβίρισμα προσθέτουμε μια κουταλιά κρέμα γάλακτος ή στραγγιστό γιαούρτι και μαύρο ψωμί.
|