Υλικά: Για τη ζύμη: 750 γρ. νερό 625 γρ. αλεύρι μαλακό 50 γρ. ζάχαρη 18 γρ. μαγιά 5 γρ. αλάτι λίγο λάδι (1 κουταλιά σούπας) λίγο κονιάκ Για το σερβίρισμα: Μέλι Καρυδόψιχα Κανέλα σκόνη Εκτέλεση: Ζυμώνουμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί κι αφού στρώσει, το μείγμα είναι έτοιμο. Με τα χέρια και επιδέξιες κινήσεις κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και ψήνουμε σε φρυτούρα. Τοποθετούμε τους λουκουμάδες σε πιατέλα σχηματίζοντας λόφο. Περιχύνουμε με μέλι και σκορπάμε από πάνω καρυδόψιχα και κανέλα σκόνη.
|