Συστατικά: 1 κιλό δαμάσκηνα 1 κιλό ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι νερό Χυμός 1 λεμονιού Προετοιμασία: 1. Πλένουμε πολύ καλά τα δαμάσκηνα. Ύστερα τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι. 2. Βάζουμε τα δαμάσκηνα σε μια κατσαρόλα με χοντρό πυθμένα. Τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, προσθέτουμε νερό και χυμό λεμονιού. 3. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. 4. Περιμένουμε να αρχίσει να βράζει και το αφήνουμε πάνω στη φωτιά (στη μέγιστη θερμοκρασία) για άλλα 5 λεπτά. 5. Αν η μαρμελάδα είναι αρκετά πηχτή (δεν στάζει από το κουτάλι), τότε περιμένουμε λίγο να κρυώσει και στη συνέχεια την βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια και τα κλείνουμε πολύ καλά. Όσο πιο καθαρά και αποστειρωμένα είναι τα βάζα και τα καπάκια, όσο πιο καλά κλείσετε τα καπάκια τόσο πιο μεγάλη προθεσμία ζωής θα έχει η μαρμελάδας σας.
|