Συστατικά: 1 κρεμμύδι 3 μικρές σκελίδες σκόρδο 1 πιπεριά τσίλι 1/2 κουταλάκι κύμινο 400 γρ. ντομάτες σε χυμό (κονσέρβας) 1,5 λίτρα ζωμό κοτόπουλου 2 κομμένα στήθη κοτόπουλου Χυμός από 2 λάιμ (πράσινα λεμόνια) Ηλιέλαιο Για το σερβίρισμα: Κομμένο σε μισοφέγγαρα κόκκινο κρεμμύδι Πίτες από καλαμπόκι Ψιλό κορίανδρο Προετοιμασία: 1. Καθαρίζουμε την καυτερή πιπεριά (αφαιρούμε όλο το εσωτερικό μαζί με τους σπόρους). Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα 1 κουταλιά σούπας βούτυρο και τσιγαρίζουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά. 2. Προσθέτουμε ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τις ντομάτες (από τις οποίες έχουμε βγάλει τη φλούδα), σκόρδο, κύμινο και ζωμό κοτόπουλου. Περιμένουμε να βράσει. 3. Χτυπάμε τα λαχανικά σε μπλέντερ. Πάλι περιμένουμε να πάρουν μια βράση. Βγάζουμε τα κομμάτια κότας. Βράζουμε για άλλα 10 λεπτά. 4. Προσθέτουμε αλάτι, ρίχνουμε χυμό λάιμ και βάζουμε τη σούπα στα πιάτα. 5. Σερβίρουμε τη Μεξικάνικη κοτόσουπα αφού έχουμε στολίσει το πιάτο με ροδέλες κόκκινου κρεμμυδιού και κόλιαντρο. 6. Προθερμαίνουμε λίγο τις πίτες και βάζουμε από μία δίπλα σε κάθε πιάτο. Αρκετά δύσκολη συνταγή
|