Υλικά για 4 άτομα:
8 ροζέτες κουβερτούρας 24 φράουλες 2 φρούτα του πάθους λίγη ζάχαρη άχνη | Για τη μους μάνγκο: 250 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σαντιγί 2 ασπράδια αυγού 2 μάνγκο 30 γρ. ζάχαρη 2-3 φύλλα ζελατίνης 50 γρ. λευκό κρασί 1 κουτ. γλυκού Cointreau |
Εκτέλεση: 1. Για να φτιάξουμε τις ροζέτες, λιώνουμε την κουβερτούρα, την τοποθετούμε σε στρογγυλά τσέρκι. Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και ξεφορμάρουμε. 2. Καθαρίζουμε τα μανγκό. Κόβουμε περίπου μισό μάνγκο σε λεπτές φέτες, για να τις χρησιμοποιήσουμε για το γαρνίρισμα και τα υπόλοιπα τα χρησιμοποιούμε για τη μους. 3. Τα κόβουμε σε ζαράκια και τα τοποθετούμε σε ένα μικρό κατσαρόλι. Ρίχνουμε το κρασί, τη ζάχαρη και τα φύλλα ζελατίνης, μαλακωμένα σε νερό. Βράζουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να εξατμιστεί όλο το κρασί. 4. Χτυπάμε το μείγμα στο μπλέντερ και προσθέτουμε το Cointreau. Αφού κρυώσει προσθέτουμε τη σαντιγί και τα ασπράδια αυγών, τα οποία χτυπάμε μαρέγκα. Ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες. 5. Στήνουμε ως εξής: Μία ροζέτα κουβερτούρας, λίγη μους μάνγκο, τέσσερις φράουλες κομμένες στις άκρες τους (για να στέκονται). Επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά. 6. Γαρνίρουμε γύρω με τις φέτες μάνγκο, μισό τεμάχιο φρούτο του πάθους και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
σεφ Ηρακλής Ασπρίδης περιοδικό Sorbet
|