Υλικά:
Хυμό από μισό λεμόνι Φρέσκα ρίγανη (ή 2 κουτ. του γλυκού αποξηραμένη) Μία πρέζα ζάχαρη Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 4-5 μέτριες τομάτες 1 μέτριο (κόκκινο) κρεμμύδι Ρόκα (ή μαρούλι) Μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι 200 γραμμάρια φέτα 1 Αυγό 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι Ελαιόλαδο
Προετοιμασία:
Λαδολέμονο: Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, ρίγανη, ζάχαρη και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη. Κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλες. Ενώ το κρεμμύδι σε πολύ λεπτά δαχτυλιδάκια. Πάνω σε μία επίπεδη πιατέλα απλώνουμε τα φύλα της ρόκας ή του μαρουλιού, από πάνω ροδέλες ντομάτας, δαχτυλίδια κρεμμυδιού και τέλος ελιές. Σ' ένα μπολ χτυπάμε το αυγό και παράλληλα σ' ένα καθαρό πιάτο βάζουμε αλεύρι. Κόβουμε την φέτα σε κύβους με πλευρά 2,5 εκατοστά περίπου. Ζεσταίνουμε σ' ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο. Κάθε κύβο φέτας χωριστά βουτάμε πρώτα στο αυγό, μετά στο αλεύρι και τα τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές σε μέτρια φωτιά. Απλώνουμε την τηγανιτή φέτα σε όλη την επιφάνεια του πιάτου. Ανακατεύουμε και πάλι το λαδολέμονο. Περιχύνουμε με αυτό την σαλάτα και σερβίρουμε αμέσως, ενώ η φέτα είναι ακόμα ζεστή.
Bon Appetit!
|