Υλικά: 160 γρ. Ρύζι 160 γρ. Ντομάτες 100 γρ. Καρότα 100 γρ. Κρεμμύδια 26 γρ. Ρίζας μαϊντανού 1,8 λίτρα Ζωμό 40 γρ. Φυτικό λάδι Φύλα δάφνης 100 γρ. Άνηθο ή μαϊντανό Προετοιμασία: 1. Κόβουμε σε μικρούς κύβους τα πλυμένα και καθαρισμένα καρότα, μαϊντανό και κρεμμύδια και τα σοτάρουμε στο λάδι. 2. Πλένουμε σε άφθονο νερό το ρύζι. 3. Περιχύνουμε τις ντομάτες με καυτό νερό κι έπειτα τις ξεφλουδίζουμε. 4. Σε βραστό ζωμό ρίχνουμε το ρύζι και το βράζουμε για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα υλικά και τα αφήνουμε μέχρι να μαγειρευτούν. 5. Στο τέλος του μαγειρέματος βάζουμε κομμένες σε φέτες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και φύλα δάφνης. Κατά το σερβίρισμα πασπαλίζουμε τη σούπα με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο.
|