Συστατικά: 600 ml ζωμό λαχανικών 150 γραμμάρια καλαμπόκι κονσέρβας 4-6 μεγάλες ντομάτες 1 κρεμμύδι 3 κουτ. σούπας λάδι 2 σκελίδες σκόρδο 1 κουτ. γλυκού σπόρους κύμινο Ένα μικρό ματσάκι άνηθο Ένα μικρό ματσάκι βασιλικό 4 φέτες λεμονιού Αλάτι και μαύρο πιπέρι Προετοιμασία: 1. Τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σκόρδα. 2. Βρέχουμε τις ντομάτες με καυτό νερό, βγάζουμε τη φλούδα και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ύστερα τις τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε ζεστό ζωμό λαχανικών. 3. Μόλις αρχίσει να βράζει ο ζωμός προσθέτουμε κύμινο, κρεμμύδι, σκόρδο και τα αφήνουμε να σιγοβράζουν σε χαμηλή φωτιά για 10-12 λεπτά. 4. Όταν η σούπα ετοιμαστεί την αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις πάρει θερμοκρασία δωματίου την χτυπάμε στο μπλέντερ προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και καλαμπόκι. 5. Βάζουμε τη σούπα-πολτό στα πιάτα. Ρίχνουμε από πάνω ψιλοκομμένο άνηθο και βασιλικό, στολίζουμε με μια φέτα λεμονιού και σερβίρουμε.
|