Αφράτη, παγωμένη σοκολατόπιτα με μπισκότα σοκολάτας σε 15 μόλις λεπτά. Μια πανεύκολη συνταγή για να φτιάξετε ένα νόστιμο γλυκό που μάλλον δεν θα μείνει και πολλές μέρες στο ψυγείο σας.
Υλικά συνταγής:
2 πακέτα [250 γρ.] μπισκότα σοκολάτας Παπαδοπούλου θρυμματισμένα 150 γρ. βιτάμ λιωμένο 300 γρ. κουβερτούρα 200 γρ. κρέμα γάλακτος για τη κρέμα 200 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί για γαρνίρισμα * 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη τρούφα σοκολάτας για γαρνίρισμα [προαιρετικά]
Εκτέλεση:
Θρυμματίζετε τα μπισκότα σοκολάτας στο multi, τα ανακετεύετε με το βιτάμ το οποίο έχετε λιώσει και στρώνετε το μείγμα σε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι 25 εκ περίπου. Το αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και την ανακατεύετε με τη κουβερτούρα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τη ρίχνετε στο ταψάκι και το ξαναβάζετε για 2 ώρες στο ψυγείο. Μόλις κρυώσει το γλυκό χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα τη κρέμα γάλακτος με τη 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη σε παχύρευστη σαντιγί και γαρνίρετε το γλυκό σας με το κορνέ σε σχέδια και πασπαλίζετε με τρούφα σοκολάτας [προαιρετικά].
* Αν δεν σας αρέσει η σαντιγί μπορείτε να τη γαρνίρετε με υλικά της αρεσκείας σας [φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς, σταγόνες σοκολάτας, σιρόπι σοκολάτας] ή και σκέτη.
Πηγή: sintayes.gr
|