Υλικά (για 4 άτομα):
1 πάπια περίπου 1 1/2 κιλό 6 πορτοκάλια 1 καρότο 1 κρεμμύδι 100 γρ. φρέσκο βούτυρο Αλάτι Πιπέρι 2-3 κουταλιές ζάχαρη 1 κουτ. σούπας καλό κονιάκ 4 κουτ. σούπας λικέρ 1 κουταλιά ξύδι
Εκτέλεση:
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 70 γραμ. βούτυρο και σοτάρουμε την πάπια κομμένη σε κομμάτια μαζί με το καρότο και το κρεμμύδι, ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε λίγο νερό, το κονιάκ και το λικέρ, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά. 2. Στοίβουμε 3 πορτοκάλια και ρίχνουμε το χυμό τους μέσα στην κατσαρόλα με την πάπια και μαγειρεύουμε ακόμη 10 λεπτά. 3. Mαζεύουμε τη σάλτσα της κατσαρόλας, τη σουρώνουμε και τη βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα. Tη βράζουμε μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα. 4. Για να σερβίρουμε τοποθετούμε την πάπια στο πιάτο και την περιχύνουμε με την σάλτσα πορτοκάλι.
Tips: Αν θέλουμε κόβουμε τα υπόλοιπα πορτοκάλια σε φέτες και τα τηγανίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό για να μελώσουν. Τις βάζουμε ως ντεκόρ στο πιάτο.
περιοδικό Sorbet
|