Υλικά:
0,5 κιλό πατάτες 3 πιπεριές 4 κουταλιές σούπας μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι 3 σκελίδες σκόρδο Φρέσκα βότανα (μαϊντανό, άνηθο, βασιλικό... όποια σας αρέσουν) 2 κουταλιές της σούπας ξύδι 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο Αλάτι
Προετοιμασία:
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό και μετά τις κόβουμε στη μέση. Καθαρίζουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι ή στη σχάρα. Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε τις ψημένες πιπεριές και τις ανακατεύουμε με τις πατάτες. Διαλύουμε το σκόρδο σ' ένα γουδί με λίγο αλάτι, ξύδι και ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το μείγμα στη σαλάτα και ρίχνουμε από πάνω κομμένες μαύρες ελιές και όποια βότανα μας αρέσουν. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε ζεστή την σαλάτα μας.
|