Υλικά:
• 3 Μέτριες πατάτες • 1 Στήθος κοτόπουλου • 3 Αυγά • 100 γρ. Τυρί κίτρινο ημίσκληρο • 4-6 Αγγουράκια τουρσί • 1 Μέτριο κόκκινο κρεμμύδι • Χυμό μισού λεμονιού • Μαριναρισμένα μανιτάρια • Φρέσκο πράσινο κρεμμυδάκι για διακόσμηση • Μαγιονέζα • Αλάτι • Μαύρο πιπέρι
Προετοιμασία:
1) Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν, καθαρίζουμε τη φλούδα και περνάμε από χοντρό τρίφτη. Βράζουμε τ' αυγά μέχρι να σκληρύνουν, τ' αφήνουμε να κρυώσουν, τα καθαρίζουμε και τα περνάμε από χοντρό τρίφτη. Βράζουμε το στήθος κοτόπουλου, τ' αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε τα αγγουράκια σε πολύ μικρούς κύβους. Περνάμε το τυρί από τρίφτη. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το περιχύνουμε με χυμό λεμονιού για 5 λεπτά, στη συνέχεια στραγγίζουμε και, εάν θέλετε, το ξεπλένετε με κρύο νερό.
2) Βάζουμε τα υλικά σε στρώσεις σε μια πιατέλα σε σχήμα οβάλ. Ανάμεσα σε κάθε στρώση απλώνουμε λίγη μαγιονέζα, εκτός από τις στρώσεις του κρεμμυδιού και αγγουριού. 1η στρώση: Πατάτα 2η στρώση: Κρεμμύδι 3η στρώση: Το μισό από κρέας κοτόπουλου 4η στρώση: Αγγουράκια τουρσί 5η στρώση: Υπόλοιπο κοτόπουλο 6η στρώση: Τυρί 7η στρώση: Αυγά
3) Για τη διακόσμηση: Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φετούλες. Αλείφουμε την σαλάτα με μαγιονέζα και καλύπτουμε με μανιτάρια, όπως σαν να βάζαμε κεραμίδια στην σκεπή. Τέλος φτιάχνουμε τα φύλλα του “ανανά” με πράσινο κρεμμυδάκι.
vk.com
|