Γλυκιά πρόκληση με κρέμα και καρύδια! Υλικά: · 5 αυγά · 150 γρ. ζάχαρη · 100 γρ. αλεύρι · 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη · 100 γρ. σταφίδες · 100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα · 1 baking powder · 1 βανίλια Για το σιρόπι: · 500 γρ. ζάχαρη · 800 ml. νερό Για την κρέμα: · 700 ml γάλα · 60 γρ. ρυζάλευρο · 100 γρ. ζάχαρη · 2 κρόκους αυγών Εκτέλεση: · Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη. · Προσθέτουμε ανακατεύοντας τα υπόλοιπα υλικά. · Τελευταίο ρίχνουμε το αλεύρι. · Μοιράζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένα και αλευρωμένα φορμάκια. · Ψήνουμε στους 180ο C για 45 λεπτά της ώρας. · Τα σιροπιάζουμε με το σιρόπι που έχουμε βράσει προηγουμένως. Προετοιμασία κρέμας: · Διαλύουμε το ρυζάλευρο με λίγο γάλα. · Βράζουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη. · Δένουμε το γάλα με το διαλυμένο ρυζάλευρο. · Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε τους κρόκους αυγών και ανακατεύουμε γρήγορα. · Περιχύνουμε με κρέμα την σιροπιασμένη πουτίγκα.
Sorbet
|