Υλικά (για 4 άτομα):
• 1 κλωνάρι ματζουράνα • 8 κουτ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι • 2 χούφτες ρόκα • 1 βολβό μάραθο ψιλοκομμένο • 1 χούφτα μαύρες ελιές • 1 κλωνάρι βασλικό ψιλοκομμένο • Χυμό ½ λεμονιού • 200 γρ. κατσικίσιο τυρί • 2 κόκκινες καυτερές πιπεριές
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. 2. Ψιλοκόβετε τη ματζουράνα ή την αλέθετε στο γουδί. Τη βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε λίγο λάδι και λίγο πιπέρι. 3. Με αυτό το μείγμα απλώνετε το τυρί και το βάζετε να ψηθεί για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει. 4. Σε ένα μπολ τοποθετείτε τη ρόκα, τις ελιές και το βασιλικό. Ρίχνετε το υπόλοιπο μείγμα από το λάδι και το χυμό λεμονιού. 5. Το σερβίρετε και από πάνω ρίχνετε το θρυμματισμένο τυρί με λίγη κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη.
magazine Sorbet
|