Συστατικά: 700 γρ. μικρές πατάτες 8-10 λωρίδες μπέικον 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (ή κρέμα γάλακτος) 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 2 κουτ. γλυκού ξίδι μήλου ή χυμό λεμονιού Ένα ματσάκι άνηθο Προετοιμασία: 1. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό. 2. Τηγανίζουμε το μπέικον σε στεγνό τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό. Το βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα λάδια. 3. Για τη σος: βάζουμε σε ένα μπολ γιαούρτι (ή κρέμα γάλακτος), λάδι, ξίδι (ή χυμό λεμονιού), ψιλοκομμένο άνηθο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. 4. Κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε στην σαλατιέρα. Σπάμε τις λωρίδες μπέικον με τα χέρια σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε από πάνω τη σος και στολίζουμε με λίγα φυλλαράκια άνηθο. 5. Η σαλάτα μας είναι έτοιμη.
|