Συστατικά: Πατάτες - 3-4 τεμ. Ζαμπόν - 100 γραμμάρια Ελιές, χωρίς κουκούτσι - 1 / 2 φλιτζάνι Χυμό λεμόνι - 1-2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο - 4 κουταλιές της σούπας Μαϊντανός Αλάτι Προετοιμασία: 1. Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε σε κύβους. 2. Κόβουμε το ζαμπόν σε λωρίδες ενώ τις ελιές δε δαχτυλίδια. 3. Ανακατεύουμε τις πατάτες με το ζαμπόν και τις ελιές. 4. Παίρνουμε μπόλικο μαϊντανό και το ψιλοκόβουμε. Προσθέτουμε στη σαλάτα. 5. Τέλος αναμιγνύουμε λάδι, χυμό λεμονιού και αλάτι, και προσθέτουμε τη σος στη σαλάτα.
|