Υλικά (για 8 μερίδες): 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 1/4 κουταλάκι αλάτι 1,5 κιλά μικρές πατάτες 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό 4 φέτες μπέικον Για την σος: 2,5 κουτ. βαλσαμικό ξίδι (ή 1,5 ξύδι μήλου) 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο 1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι 1/4 κουταλάκι αλάτι Προετοιμασία: 1. Κόβουμε τις πατάτες σε τέταρτα και το μπέικον σε μικρά κομμάτια. 2. Αλατίζουμε τις πατάτες, περιχύνουμε με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο στους 450 C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι δηλαδή να αποκτήσουν μια χρυσό-καφέ απόχρωση. Αφήστε τα να κρυώσουν. 3. Ανακατεύουμε τις πατάτες με το μπέικον, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ψιλοκομμένο μαϊντανό. 4. Για την σος: Ανακατεύουμε το ξύδι και τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα. 5. Προσθέτουμε την σος στις πατάτες και ανακατεύουμε. Η σαλάτα με ψητή πατάτα είναι έτοιμη.
|