Υλικά:
600-700 γρ. κρέας (αρνί ή μοσχάρι, καλύτερα με κόκαλο) 70-80 γρ. φυτικό λάδι 2 Κρεμμύδια 2 Καρότα 3 Ντομάτες (ή 50-70 γρ. πάστα ντομάτας) 150 γρ. ρύζι 4 Πατάτες
Προετοιμασία:
1. Κόβουμε τα λαχανικά σε μέτρια κομμάτια (όχι πολύ μικρά). 2. Ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε μέσα το κρέας και το τηγανίζουμε για 7-10 λεπτά. Προσθέτουμε κρεμμύδι και καρότο και τα τηγανίζουμε για άλλα 5-7 λεπτά ανακατεύοντας περιοδικά. 3. Μόλις τα κρεμμύδια και τα καρότα λίγο τσιγαριστούν, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Τα αφήνουμε να σιγοβράζουν για 5 λεπτά. 4. Σε αυτό το σημείο του μαγειρέματος, δίνουμε τόπο τους καρυκεύματα όπως το κύμινο, το κόλιανδρο και το πιπέρι (ότι ποσότητες σας αρέσουν). 5. Μετά την προσθήκη όλων των μπαχαρικών ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε 1,5-2 λίτρα νερό. Ρίχνουμε τις πατάτες και βράζουμε τη σούπα για 10 λεπτά. Η θερμοκρασία πρέπει να είναι μέτρια. 6. Εδώ προσοχή! Όπως γνωρίζουμε, υπάρχουν πολλές και διαφορετικές ποικιλίες ρυζιού. Προτιμήστε το λευκό. Ρίξτε το μέσα στην κατσαρόλα. 7. Μόλις μαγειρευτεί το ρύζι, σβήνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε τη σούπα να κάτσει για 5 λεπτά.
Καλή σας όρεξη !
nnm.me
|