Συστατικά: Γάλα - 5 φλιτζάνια Πατάτες - 4 τεμ. Κρεμμύδια - 2 τεμ. Καλαμπόκι κονσέρβας - 200 γρ. Αρακάς κονσέρβας - 200 γρ. Σιτάλευρο - 1 κουταλιά της σούπας Ηλιέλαιο - 3 κουταλιές της σούπας Βούτυρο - 4 κουταλιές της σούπας Αλάτι Προετοιμασία: 1. Κόβουμε το κρεμμύδι σε μισές ροδέλες και το τσιγαρίζουμε με λίγο ηλιέλαιο. 2. Κόβουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να βράζουν σε αλατισμένο νερό μέχρι γίνουν μισοέτοιμες. Τότε αδειάζουμε το νερό και προσθέτουμε στην κατσαρόλα 4 φλιτζάνια γάλα, καλαμπόκι, κρεμμύδι και τα αφήνουμε όλα να βράζουν μέχρι να ετοιμαστούν. 3. Ύστερα χτυπάμε όλα τα υλικά αυτά στο μπλέντερ και τα βάζουμε πίσω στην κατσαρόλα. 4. Σ' ένα ζεστό τηγάνι με λάδι ρίχνουμε αλεύρι και το αραιώνουμε μ' ένα ποτήρι γάλα. Τα αφήνουμε να βράσουν για 5-7 λεπτά. Στη συνέχεια, τα ρίχνουμε στη σούπα-πουρέ και περιμένουμε μέχρι να πάρουν μια βράση. 5. Σερβίροντας, ρίχνουμε στη σούπα λίγο βούτυρο και αρακά.
|