Συστατικά: Ψάρια - 1,5 kg Νερό - 8 φλιτζάνια Ελαιόλαδο - 1/2 φλιτζάνι Ντομάτες - 2-3 τεμ. Φύλλο Δάφνης - 1 τεμ. Κρεμμύδια - 1 τεμ. Καρότα - 2-3 τεμ. Ρύζι - 1/2 φλιτζάνι Αυγά - 2 τεμ. Χυμός 1 λεμονιού Προετοιμασία: 1. Μπορείτε να αγοράσετε μπακαλιάρο ή κυπρίνο, ακόμα και πέστροφα ή τούρνα. Με λίγα λόγια, την επιλογή του ψαριού την αφήνω σε εσάς. 2. Κόβουμε το ψάρι σε κομμάτια και το αλατίζουμε. 3. Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε ελαιόλαδο, ντομάτες, δάφνη, κομμένο σε φέτες κρεμμύδι και καρότα. Βράζουμε τα λαχανικά για 30 λεπτά. 4. Προσεκτικά προσθέτουμε στο βραστό ζωμό κομμάτια ψαριού και τα αφήνουμε να βράζουν για άλλα 15-20 λεπτά. Ύστερα, με προσοχή βγάζουμε τα λαχανικά και το ψάρι από το νερό και τα βάζουμε σ' ένα πιάτο. Περνάμε το ζωμό από ψιλό σίτο για να αφαιρεθούν τυχών οστά ψαριού. 5. Πετάμε το φύλο δάφνης. Διαλύουμε τα λαχανικά φτιάχνοντας πουρέ και τα ρίχνουμε πίσω στον ζωμό. Βλέπετε πώς ομόρφυνε η σούπα μας?! 6. Ξεπλένουμε λίγο το ρύζι, το προσθέτουμε στον ζωμό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει. 7. Τώρα μας απομένει να προσθέσουμε λίγη λάμψη! Αναμιγνύουμε τα αυγά με το χυμό λεμονιού και τα ρίχνουμε αργά στη σούπα, ανακατεύοντας συνεχώς. 8. Σερβίρισμα! Βάζουμε τη σούπα σ' ένα βαθύ πιάτο ενώ το ψάρι σ' ένα άλλο ρηχό. Σερβίρουμε και τα δυο πιάτα μαζί.
|