Συστατικά:
250-300 γρ. κρέας (μοσχαρίσιο ή χοιρινό) 2-3 πατάτες 1 μικρό καρότο 1 κρεμμύδι 100-150 γρ. φιδέ νερό φυτικό έλαιο αλάτι μαύρο πιπέρι τριμμένο μαύρο πιπέρι δάφνη Προετοιμασία:
1. Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια, το βάζουμε σε κατσαρόλα γεμάτη κρύο νερό και το βάζουμε να βράσει. Όταν βράσει, αφαιρούμε τον αφρό, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαγειρευτεί. 2. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά (πατάτες, καρότο και κρεμμύδι). Τις πατάτες και τα καρότα κόβουμε σε μικρά κομμάτια, ενώ το κρεμμύδι σε πολύ ψιλά. 3. Περιχύνουμε το κομμένο κρεμμύδι και καρότο με 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι και ανακατεύουμε. 4. Ενώ βράζει το κρέας, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 7-10 λεπτά. 5. Ύστερα προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το καρότο με κρεμμύδι. Βάζουμε φύλλο δάφνης, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 5-7 λεπτά μέχρι να ετοιμαστούν τα ζυμαρικά και οι πατάτες. 6. Σερβίρουμε την σούπα ζεστή και πασπαλισμένη με φρέσκα βότανα.
|