Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 20 λεπτά Μερίδες: 4
Υλικά:
600 γρ.Φτερούγες γαλοπούλας 1 κρεμμύδι 1 κόκκινο κρεμμύδι 3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο 1 καρότο πιπέρι μαύρο Μισή καυτερή πιπεριά (ίσως και λιγότερο) 0.5 δέσμη φρέσκο μαϊντανό 3 ντομάτες 3 κλωνάρια σέλινο 2 πρέζες αλάτι 2 σκελίδες σκόρδο
Προετοιμασία:
Βήμα 1: Ετοιμάζουμε τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε. Για να φτιάξουμε το ζωμό, πλένουμε πολύ καλά τις φτερούγες και τις κόβουμε σε 2-3 μέρη. Βήμα 2: Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, πλένουμε το σέλινο και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Βήμα 3: Βάζουμε τα κομμένα υλικά σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό, προσθέτουμε μαύρο πιπέρι και μια πρέζα αλάτι. Αφού αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα για άλλα 60 λεπτά, παράλληλα αφαιρούμε τον αφρό όποτε εμφανίζεται. Βήμα 4: Καθαρίζουμε το κόκκινο κρεμμύδι και το κόβουμε σε λεπτούς ημικύκλιους. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά.
Βήμα 5: Πλένουμε 2-3 μέτριες ντομάτες και τις περνάμε από τρίφτη. Βήμα 6: Προθερμαίνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά για 2-3 λεπτά.
Βήμα 7: Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά. Βήμα 8: Βγάζουμε τις φτερούγες από την κατσαρόλα και αφαιρούμε τα κόκαλα. Ενώ το κρέας κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Προσθέτουμε στον ζωμό την ντομάτα με το κρεμμύδια, το σκόρδο και το πιπέρι.
Βήμα 9: Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο ζωμό και το ψιλοκομμένο κρέας γαλοπούλας. Βήμα 10: Αφήνουμε την σούπα να βράσει, μετά προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά, προσθέτοντας λίγο ακόμα αλάτι.
webspoon.ru
|