Ένα Gourmet πιάτο με βάση τη πάπια, το μέλι και το αρωματικό ξίδι βαλσάμικο…
Υλικά:
· 1 στήθος πάπιας · 2 κουταλιές μέλι · 1 κουταλιά βαλσάμικο ξύδι
Εκτέλεση:
· Χαράζουμε το δέρμα από τη πάπια σταυρωτά. · Τοποθετούμε το στήθος από τη πλευρά του δέρματος, σε ένα τηγάνι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, έτσι ώστε να λιώσει το πάχος και να δημιουργηθεί μια κρούστα, καραμελιζέ. · Αφαιρούμε το περιττό λίπος. · Γυρίζουμε το κρέας από τη πλευρά της σάρκας του και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, όσο χρειαστεί για να ψηθεί. · Στα υγρά που θα μείνουν, προσθέτουμε το ξύδι και το μέλι. · Δίνουμε μια τελευταία βράση και περιχύνουμε με αυτό το κρέας της πάπιας. · Συνοδεύουμε το πιάτο με λαχανικά της επιλογής μας.
περιοδικό Sorbet
|