Υλικά: Σοκολάτα - 250 g Βούτυρο - 25 g Κρέμα γάλακτος - 250 ml Για την "πούδρα": Σκόνη κακάο (σοκολάτα) Φιστίκια Ινδοκάρυδο Προετοιμασία: Περνάμε τη σοκολάτα από μικρό τρίφτη και τη βάζουμε σ' ένα μπολ. Φέρνουμε την κρέμα γάλακτος στο σημείο βρασμού και τη ρίχνουμε στη σοκολάτα. Όσο είναι ακόμα ζεστό το μείγμα προσθέτουμε βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Το αφήνουμε για μισή ώρα να κρυώσει. Σε ένα γουδί μετατρέπουμε τα φιστίκια σε σκόνη και τα βάζουμε σ' ένα πιάτο. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τη σκόνη κακάο, στο τρίτο το ινδοκάρυδο. Από την σοκολατένια μάζα πλάθουμε μπαλάκια. Ύστερα τα κυλάμε σε ένα από τα τρία πιάτα για να γεμίσουν είτε με κακάο, είτε με φιστίκια ή με ινδοκάρυδο. Πριν τα σερβίρετε, αφήστε τις τρούφες σ' ένα δροσερό μέρος για περίπου τέσσερις ώρες. Παραλλαγές: Για να κάνουμε τις τρούφες πιο αρωματικές μπορούμε να προσθέσουμε 2 κουταλιές της σούπας ρούμι στη σοκολάτα. Μια άλλη επιλογή, όσο είναι ακόμα ζεστή η κρέμα γάλακτος, να ρίξουμε σ' αυτήν ένα ξυλάκι κανέλας για λίγη ώρα.
|