Αυτή τη φορά σας προτείνω ένα αμερικάνικο επιδόρπιο - "μπράουνις σοκολάτας".
Υλικά:
Μαύρη σοκολάτα (ή γάλακτος) - 200 γρ. Αλεύρι - 100 γρ. Βούτυρο - 150 γρ. Ζάχαρη - 200 γρ. Αυγά - 4 Καρύδια ψίχα (ή φουντούκια) - 1 ποτήρι περίπου Κακάο - 1 κουταλιά της σούπας Βανίλια - 1 δόση ή ζάχαρη βανίλιας - 2-3 φακελάκια Αλάτι - 1 πρέζα
Προετοιμασία:
- Πριν ασχοληθείτε με τα υλικά, αλείψτε το ταψί με βούτυρο και τοποθετήστε το στο φούρνο στους 180 βαθμούς για να ζεσταθεί. Αντί για βούτυρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαδόκολλα. - Τεμαχίστε την σοκολάτα και λιώστε την μαζί με το βούτυρο σ' ένα κατσαρολάκι. - Προσθέστε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το κακάο. Ανακατέψτε. - Στη συνέχεια, προσθέτετε αυγά ένα ένα ανακατεύοντας κάθε φορά. - Μετά ρίχνετε καρύδια, αλάτι και αλεύρι. Ανακατέψτε. - Βγάζετε από τον φούρνο το προθερμασμένο ταψί και ρίχνετε μέσα το μείγμα. - Το βάζετε πίσω στο φούρνο στους 180-190 βαθμούς. - Εδώ είναι πολύ σημαντικός ο χρόνος! Αφήστε το ταψί για 30 λεπτά, όχι παραπάνω, διαφορετικά το επιδόρπιο θα βγει στεγνό. Προσωπικά προτιμώ να είναι λίγο μαλακό, γι' αυτό το αφήνω μέσα για 27 λεπτά μόνο. - Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά, βγάζετε το γλυκό και το αφήνετε να κρυώσει. - Όταν κρυώσει, κόψτε σε κομμάτια. Το ιδανικότερο είναι να το σερβίρετε με παγωτό.
Ιδέες για να διακοσμήσετε το γλυκό σας κατά το σερβίρισμα! Εκμεταλλευτείτε οτιδήποτε νομίζετε πως ταιριάζει με τη σοκολάτα: καρύδια, ζάχαρη άχνη, σιρόπι καραμέλας ή σοκολάτας, τρούφα, σαντιγί, μούρα κλπ.
|