Υλικά:
10 Μήλα μεσαίου μεγέθους 3 Κουταλιές της σούπας βούτυρο 4 Κουταλιές της σούπας βραστό νερό 300γρ. Ζάχαρη 30γρ. Ζελατίνη 1/2 Φλιτζάνι σταφίδες 1/2 Φλιτζάνι φουντούκια Λαδόκολλα
Προετοιμασία:
1. Πλένουμε καλά τα μήλα, καθαρίζουμε την φλούδα και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. 2. Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε ψιλοκομμένα μήλα και τα τηγανίζουμε ανακατεύοντας ασταμάτητα. 3. Προσθέτουμε νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και τα βράζουμε ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα. 4. Προετοιμάζουμε τα φουντούκια και τις σταφίδες. Ξεπλένουμε τις σταφίδες κι αν θέλουμε θρυμματίζουμε τα φουντούκια. 5. Προσθέτουμε στον πουρέ μήλου τη ζάχαρη και τη ζελατίνη. 6. Ανακατεύοντας περιμένουμε ν' αρχίσουν να βράζουν, δηλαδή μέχρι να εμφανιστεί η πρώτη φυσαλίδα. 7. Προσθέτουμε τα φουντούκια και τις σταφίδες, ανακατεύουμε και περιμένουμε για άλλα δύο λεπτά μέχρι και πάλι να εμφανιστεί η πρώτη φυσαλίδα βρασίματος. 8. Παίρνουμε ένα ταψί, το καλύπτουμε με λαδόκολλα και το γεμίζουμε με τον ζεστό πουρέ μήλου. 9. Αφήνουμε να κρυώσει και μετά το τοποθετούμε στο ψυγείο για μια νύχτα. 10. Όταν ετοιμαστεί ο χαλβάς μπορείτε να το πασπαλίσετε με κανέλα ή βανίλια.
|