Υλικά:
Ωμές γαρίδες 700 γρ. Ρόκα Ντοματίνια Παρμεζάνα Ελαιόλαδο Βαλσάμικο ξύδι Σκόρδο 3-4 σκελίδες Καυτερή πιπεριά 1 τεμ. Αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία:
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες (βγάζουμε το κέλυφος). Κάνουμε μια τομή κατά το μήκος της κοιλιάς και αφαιρούμε το έντερο. - Καθαρίζουμε το σκόρδο και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. - Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση.
- Πλένουμε καλά την ρόκα και την τεμαχίζουμε (είτε με μαχαίρι είτε με τα χέρια). - Περνάμε την παρμεζάνα από τρίφτη ή την κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Κόβουμε την καυτερή πιπεριά σε κομμάτια και αφαιρούμε τους σπόρους. - Μέσα σε ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το πιπέρι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν και ύστερα τα πετάμε. - Στο ίδιο λάδι, πολύ γρήγορα, τηγανίζουμε τις γαρίδες. Περίπου 2 λεπτά την κάθε πλευρά.
- Αλατίζουμε, τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις βάζουμε πάνω στην ρόκα. - Προσθέτουμε τα τοματίνια και την παρμεζάνα.
- Τελειώνουμε την σαλάτα με βαλσάμικο ξύδι.
Καλή σας όρεξη!
nnm.me
|