H συνταγή από την TαΪλάνδη "Tομ γιαμ κουνγκ". Καυτερή και ξινή σούπα με γαρίδες.
Yλικά (Για 4 άτομα):
• 2 φλιτζάνια ζωμό κότας • 30 γρ. μανιτάρια αποξηραμένα (σιτάκε, πόκου ή τόνγκου) σε λωρίδες • 3 κουταλιές εκχύλισμα ψαριού (ναμ πλα) • 200 γρ. φρέσκες γαρίδες καθαρισμένες (αλλά με το κεφάλι και την ουρά) • 3 φρέσκα ή αποξηραμένα φύλλα λάιμ (κάφιρ) σε λωρίδες • 3 πιπεριές τσίλι • 1 κουταλάκι φύλλα φρέσκου κόλιανδρου • 1 τεμάχιο λεμονόχορτο (ψιλοκομμένο) • 5 κουταλιές χυμό λάιμ • 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο μπαχαρικό γκαλάνγκαλ
Εκτέλεση:
Bράζετε σε μια κατσαρόλα το ζωμό της κότας, τα φύλλα λάιμ, το λεμονόχορτο και το γκαλάνγκαλ για λίγα λεπτά. Προσθέτετε τα μανιτάρια, τις γαρίδες, τη σάλτσα ψαριού, το χυμό λάιμ και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να ασπρίσουν οι γαρίδες. Pίχνετε τις πιπεριές τσίλι, τα φύλλα κόλιανδρου και σερβίρετε αμέσως.
πηγή άγνωστη
|