Υλικά: 2 πράσινα μήλα 1 γλυκό κόκκινο μήλο 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού 1 φλιτζάνι κομμένο σέλινο ½ φλιτζάνι καρύδια ½ φλιτζάνι μαγιονέζα 2 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος (προαιρετικά) Μια κουταλιά μέλι (προαιρετικά) Μαρούλι για στόλισμα Προετοιμασία: 1. Κόβουμε τα μήλα σε κομματάκια. Αν η φλούδα είναι σκληρή μπορούμε να την καθαρίσουμε. Βάζουμε τα κομμένα μήλα σ' ένα μπολ και ανακατεύουμε με χυμό λεμονιού. 2. Προσθέτουμε το σέλινο και τα καρύδια. 3. Αναμιγνύουμε τη μαγιονέζα, την κρέμα γάλακτος (και αν θέλετε το μέλι) μέχρι να γίνει ομοιόμορφη μάζα. 4. Προσθέτουμε στο μίγμα τα μήλα με το σέλινο και τα καρύδια και ανακατεύουμε προσεκτικά. Σερβίρισμα: Σε μια πιατέλα απλώνουμε φύλλα μαρουλιού και πάνω σ' αυτά βάζουμε τη σαλάτα με τη βοήθεια μιας κουτάλας. Αν θέλετε μια πιο ελαφριά σαλάτα, αντί για μαγιονέζα χρησιμοποιήσετε γιαούρτι.
|